Kare Eskola: musiikki on pian vain taylorswiftejä

Ylen kolumnissaan musiikkitoimittaja Kare Eskola kommentoi musiikkitarjonnan spotifysaatiota ja musiikkikulttuurin kaventumista, josta itsekin kirjoitin aikaisemmin. Ristiriitaisesti vaikka musiikkia on tarjolla enemmän kuin koskaan, kuunnellun musiikin kärki kapenee; ja silloinkin kun marginaalisempaa musiikkia kuunnellaan, niiden rahat valuvat muutamalle artistille vinoutuneen tuloutusmallin vuoksi.

Eskola kirjoittaa myös uutisesta, josta minunkin piti kirjoittaa aikaisemmin: musiikkitapetti ja rentoutusraidat ovat Spotifyn suosituimman sisällön joukossa. En tiedä, kuinka tähän uutiseen pitäisi suhtautua, mutta jotenkin ajatus masentaa.

Väitetään, että yhteinäiskulttuurin aika on ohi. En tiedä oliko yhtenäiskulttuuri koskaan missään kadoksissa, mutta näyttäisi siltä, että algoritmien hallitsemat kulutustottumukset tuovat yhteiskulttuurin takaisin globaalilla skaalalla. Koko maailma kuuntelee kaiken aikaa samaa soittolistaa ja katselee samoja toistaan kopioivia sarjoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *